Ağızda dağılan
bir kurabiye istiyorsanız deneyebilirsiniz. Çayın yanına çok iyi oluyor.
Susam ve çörek otundan farklı olarak haşhaşla süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
125 g tereyağ
1 tane yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşğı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam tahıllı un
Üstü için
1 tane yumurtanın sarısı
Yeteri miktarda haşhaş
Susam ve çörek otundan farklı olarak haşhaşla süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
125 g tereyağ
1 tane yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşğı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam tahıllı un
Üstü için
1 tane yumurtanın sarısı
Yeteri miktarda haşhaş
Un hariç bütün
malzemeleri iyice karıştırın ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur
elde edin.
Tam tahıllı un yerine
beyaz un da kullanabilirsiniz. Tam tahıllı un daha lezzetli yaptığı için kullandım.
Hamurdan ufak
parçalar kopararak istediğiniz şekilde şekillendirdikten sonra kurabiyelerin
üstüne yumurta sarısını sürün ve haşhaşlarla süsleyin. 180 dereceye ısınmış
fırında pembeleşene kadar pişirin.
Uzun süre kalsın isterseniz eğer ağzı kapaklı bir saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder