Ana içeriğe atla

HAŞHAŞLI BURGU BÖREK



Mayalı bir hamur ve haşhaş birleşince ortaya çok güzel bir lezzet çıkıyor.
Pişerken eve dolan kokusu iştah açıcı... Ilık ılık hemen tadına bakılası...
MALZEMELER 
Hamur için; 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı sıvı yağ 
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )
İç malzemesi için; 
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üstüne sürmek için; 
1 yumurta sarısı
Hamur için gerekli olan malzemeleri ele hafif yapışan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu azar azar ilave ederek hamuru yapmaya çalışın. Un miktarını gerektiği gibi ekleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı iyice karıştırarak iç malzemesini de hazırlayın.
Mayalanan hamurunuzu 6 parçaya ayırın ve her birini orta boy tabak büyüklüğünde açın ve aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üst üste dizin. En üsttekine haşhaşlı karışımdan sürmeyin.
Hamuru elinizle ya da oklava ile yavaş yavaş açarak çok ince olmayacak şekilde büyütün. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi yavaş yavaş burun ve istediğiniz şekilde tepsiye dizin.
Uzun uzun şeritler halinde olabilir ya da her şeridi kendi etrafında sararak gül şekli verebilirsiniz.
Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Yapılışı gerçekten basit ve sonuç çok lezzetli…




AFiYET OLSUN



Yorumlar

  1. Haşhaşı çok severim, hele mayalı hamurla olan uyumu beni benden alan tatların başında gelir.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşşekkür ederim. Güzel günler dileklerimle...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa