Et yemeklerinin
yanına hafif acılı bir sos isterseniz tavsiye edebileceğim bir sos. Acılığı karabiberden, karabiber
tadını sevenler için.
Sadece kırmızı ete
değil tavuk etine de yakışan bir lezzeti var hatta patates kızartmasının yanına
bile eşlik edebilir...
Sos olmadan olmaz
diyenlerdenseniz deneyebilirsiniz...MALZEMELER
½ yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tane karabiber ( yeşil karabiber bulabilirseniz daha iyi olur )
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı krema
½ çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı hardal
Bir miktar tuz, toz karabiber, kekik
Kremayı, sütü, sirkeyi, soya sos ve hardalı bir kabın içinde çırpma teli ile iyice karıştırın.
Sıvı yağda tane
karabiberleri orta ateşte bir kaç dakika kavurun. Kavurduğunuz tane
karabiberleri başka bir kaba alın ve aynı tavada tereyağ ile unu hafif pembe
olana kadar kavurun. Ve iyice karıştırdığınız kremalı karışımı kavurduğunuz un
karışımına ilave edin.
Orta ateşte karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar
pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve karıştırmaya devam edin. Kavurduğunuz
biberleri de ilave ettikten sonra tuz, toz karabiber ve kekik ekleyip servis
tabağına alabilirsiniz. İçine koyduğunuz baharat miktarlarını kendi zevkinize
göre ilave edin.
Sos size göre
koyu kıvamlı ise içine biraz süt katarak kıvamını istediğiniz gibi
ayarlayabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
10 numara! Izgara et ile harika oluyor! Test edildi, onaylandi tarafimdan :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBaklava yapmanın püf noktaları için bakıp makale yazabilirsiniz... https://neydek.com/video/1986-yilindan-bugune-baklava-tarifinin-puf-noktalari.html
YanıtlaSil