14 Haziran 2017

ZEYTİNYAĞLI TAZE BEZELYE




Taze bezelyenin tadı farklıdır...


Kolayca ayıklanır kabuklarından. Çok tazesine denk gelirseniz kabuklu da pişirebilirsiniz.


Yaz günleri için güzel bir zeytinyağlı yemek oluverir...


İnce doğranmış kuru soğan, küp küp doğranmış domates ve patates, halka halka doğranmış ince biber, yuvarlaklar halinde kesilen havuçlar bir miktar zeytintağında hafifce kavrulur ve bezelyeler üstüne ilave edilir. İsterseniz biraz da salça ekleyebilirsiniz.

Bezelyelerin üstünü geçmeyecek kadar su ve kendi ölçünüzde tuz ekleyerek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz. 


Eğer sulu bir yemek olmasını isterseniz pişirme süresini azaltabilirsiniz. Ya da biraz daha fazla su ilave edebilirsiniz.


Yanına ne yapsam diye düşünmemize de gerek yok, hemen bir pirinç pilavı yapıveririz...




AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...