13 Haziran 2017

KARAKÖY POĞAÇASI





Kendine has lezzeti ile bir çok kişi tarafından sevilen bir poğaça.

İçi boş bir poğaça, peynirlisi de var ama boş olanı daha güzel sanırım... 

İkisini birden de yapabilirsiniz, hamurun yarısını peynirli diğer yarısını da sade...



MALZEMELER

125 g tereyağ
 
1 çay bardağı sıvıyağ

2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı poğaçaların üstüne sürmek için )

½ çay bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

½ paket maya ( 42 g olan paketin yarısı )

3,5 su bardağı un ( hamurun kıvamına göre un miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz )



Penirli yapmak isterseniz;

Yeteri miktarda beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber

Un hariç bütün malzemeleri iyice karştırdıktan sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve çok sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlayın, yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakın. 

Sonra hamurdan avucunuz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Peynirli yapmak isterseniz, beyaz peynir ve maydanoz karışımı hazırlayarak poğaçaların içine koyabilirsiniz.

Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çatalın ucuyla çizerek şekil verin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Ilık ılık servis yapın...







AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. Ne güzel bir poğaçadır. O kadar güzeldir ki, içine konan peynir bile kendini orada gereksiz görür. Ancak, ben bu poğaçanın mayalı hamurdan yapıldığını bilmiyordum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz, peynire bence de gerek yok :)
      Ben de bilmiyordum mayalı hamurdan olduğunu, yapmaya karar verince öğrendim:)
      Çok teşekkürler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...