Ana içeriğe atla

KURU FASULYELİ KEK




Kesinlikle denemelisiniz bu keki. Sıklıkla gördüğüm ve tadını merak ettiğim bir lezzetti. Sonunda yaptım ve neden önceden denemedim ben bunu diye de kendime kızmadım değil hani...
Kestane sevenlere, kestane şekeri isteyenlere söylüyorum özellikle, kurufasulye ile yapılıyor ama yerken sanki kestane yemişcesine hoş bir lezzet kalıyor damaklarda... Söylemezseniz eğer kestaneli zannedebilir yiyenler.
Üstüne yapılan çikolata sos da ayrı bir lezzet veriyor. İsteğe bağlı, sade olarak da yiyebilirsiniz keki ya da sosu sadece vanilyalı da yapabilirsiniz içine kakao katmadan, damak tadınıza kalmış...

Yağ yok bu kekde, un da az yani diğer keklere göre biraz daha masum.
Kestane şekerini seven biri olarak ben çok sevdim bu keki...
MALZEMELER
Kek için;
3 tane yumurta
2 su bardağı haşlanmış ve blendırdan geçirilmiş püre halinde kuru fasulye
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın ve yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Çikolata sosu için;
1 tane yumurta
2,5 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao ya da çikolata tozu da olabilir
1 paket vanilya
Kakao ve vanilya hariç bütün malzemeleri çırpma teli ile karışana kadar çırpın ve pişirmeye başlayın. Pişme süresince karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ateşten alın ve çırpmaya devam edin. Kakao ya da çikolata tozunu ilave edin ve çırpın, sonra da vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Kakaoyu da vanilya gibi en son aşamada ilave ediyorum, böyle olunca kakaonun ya da çikolata tozunun tadı daha çok belli oluyor sanki. İsterseniz bu kremayı kakao ilave etmeden sade olarak da kullanabilirsiniz...
Sonra hazırladığınız bu sosu kekinizin üstüne dökün.
Farklı bir sunum şekli daha önermek istiyorum, en çok sevdiğim sunum şekli; bardakta...
Kekin bir kısmını parçalayıp bardaklara yerleştirin, üstüne de hazırladığınız bu sostan dökün, soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Bilmiyorum ama ben bu bardakta sunum olayını daha çok seviyorum...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. bende hep yapmak istiyorum ama acaba diyorum, lakin öyle güzel görünüyor ki kesin çok leziz, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. şlk kez duydum :))
    ama görüntğ harika...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Kaydettim vallahi deneyeceğim bu keki artık. Sizin gibi ben de sıklıkla duyuyordum kestane tadını verdiğini ama denemek nasip olmadı.. En kısa zamanda yapıcam.Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,
    ben de çok duydum bu keki ama cesaret edip yapmadım. o kadar güzelse ben de deneyim çok merak ettim. ellerinize sağlık enfes görünüyor. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglık çok güzel bir kek olmuş.Bır arkadaşım kurufasulyeli tatlısını yemiştim çok güzeldi,sanırım buda öyle olmuş denemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. Kuzum benimde ilk tariflerimden bir lezzet
    dadini bildigim icin harika nefis eline saglik.

    YanıtlaSil
  7. ilk defa duydum bu keki ne kadar güzel olmuş. Merak ettim mutlaka denemeli eline sağlık canım:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. İçinde kuru fasulye olduğunu duyduğumda çok şaşırdım. Bizzat bu tatlının tadına bakmış birisi olarak söylüyorum, kesinlikle çok hoş! Kestanesi gibi! Kulağa garip geliyor ama gayet lezzetli! Sonra düşündüm de, Aşûre de kuru fasulyeli bir tatlı değil mi? Şanırım ilk duyduğunda insanın aklı yemeğine gidiyor da ondan garip geliyor. Deneyin, çok sevecekler.

    YanıtlaSil
  9. Harika çok değişik ,çok seviyorum böyle tarifleri çok yaratıcı ellerine sağlık,mutlaka deniycem,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor bende demek istedim fakat bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık hoşcakal

    YanıtlaSil
  11. denemedim ama görüntüsü harika canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık ilk başta adından dolayı itici geliyor fakat yapıp ta lezzetinin ne kadar güzel olduğunu farkedince defalarca yapılıyor sizin tarifinizde görüntüsüde çok güzel bardakta sunumunuda çok beğendim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENDE HEP GÖRÜRÜM FAKAT YADINI TAHMİN EDEMEDİĞİM İÇİN YAPAMAMIŞTIM AMA SENİN YAZININ ARDINDAN KESİNLİKLE DENEMEK İSTİYORUM BENDE KESTANE VE KESTANE ŞEKERİNE BAYILIRIM BEĞENECEĞİMDEN EMİNİM :)

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi kesinlikle deneyeceğim canım. Yoğun unun yerini fasulye almış ki buda protein ve besleyici demek. İçerik çok uygun benim için:)
    Tadı konusunda endişe etmiyorum çünkü sen denediğine ve beğendiğine göre, fasulye tadı belirgin değil ve rahatsız etmiyor.
    Mutlaka deneyeceğim. Not ettim. Ellerine sağlık, teşekkürler canım,
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. ben de, ben de ,daha dün duydum kestane tadı verdiğini ,yapmak şart oldu ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  16. Astin sen ve baska bir yone dogru gitmektesin...
    Butık bır pastane canlandı gözümün onunde....
    Cicekli pembe beyaz...
    Tarcin, vanilya, cilek kokulu.....

    YanıtlaSil
  17. Deneyip beğendiğim bir tariftir. Fasulye olduğu anlaşılmadığından evdekilere kolayca yedirebilmiştim.
    Sizin bardakta sunumunuz da çok hoş. Yemesi da daha keyifli olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Annemde kuru fasülyeli pasta yapıyor.Tadı kestaneye benziyor aynı :)Seniaptığın kekinde çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  19. ilk defa duyuyorum bunu ama bence çok yakışır:) denenmeli:)

    YanıtlaSil
  20. değişik ve çok güzel
    ellerine sağlık
    deneyeceğim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa